Vochtigheidsbeheer door een mistivilator

gérer l’humidité dans une chambre froide.

Door de verminderde vochtigheid veroorzaken producten of levensmiddelen die bij lage temperaturen worden opgeslagen vaak ernstige problemen, zoals ijsvorming en condensatie. Vochtigheid is een onzichtbare parameter, die de bedrijfskosten kan verhogen en een groot obstakel kan vormen voor de tevredenheid van de klant. Vocht in de lucht kan ijsvorming en condensatie veroorzaken, wat kan leiden tot hoge kosten en ongemakkelijke tussendoortjes. De meeste bedrijven die koel- of vriesinstallaties exploiteren, hebben geleerd hoe zij de dagelijkse condensatie- en ijsproblemen kunnen oplossen of hebben geïnvesteerd om deze tot een minimum te beperken. Het is moeilijk te weten hoeveel vocht er werkelijk aanwezig is in koelcels. Dus, hoe kan je de vochtigheid goed beheersen?

Beheersing van de vochtigheid door verneveling

gestion-lhumidite-par-la-brumisation

Inweken of vernevelen is een doeltreffende oplossing om de vochtigheid te controleren Dit type vochtigheidsregeling kan de vochtigheid van de positieve koelcel of koelcel, vaak geplaatst tussen 4 muren met beschermende isolatiepanelen, voorzien van een thermische motor, verhogen Dit optimaliseert de bewaring of opslag van levensmiddelen: fruit, groenten en vlees in de zomer of in de winter Inderdaad, dit apparaat is ontworpen voor het conserveren van voedsel in goede omstandigheden De relatieve vochtigheid verhindert echter het natuurlijke ontbindingsproces, waardoor het gewicht en de versheid afnemen Om het werkingsprincipe van de sproeier samen te vatten: het is raadzaam een professionele pomp te gebruiken om leidingwater onder druk te zetten tot 70 bar Het water sproeide door de verstuiver, verandert in druppeltjes en vormt een fijne nevel die zich over het gehele oppervlak van de koelkast verspreidt zonder het product nat te maken Om de vochtigheid te regelen, wordt het systeem geregeld door een timer en een vochtigheidseenheid De optimale relatieve vochtigheid voor de meeste soorten fruit, groenten en vlees in de zomer of de winter bedraagt 85-95% om de kwaliteit ervan te garanderen Onder deze vochtigheidsgraad verliezen ze gewicht en worden ze vochtig Daarom moeten ze regelmatig in de rekken en in de koelkast worden besproeid om verliezen te voorkomen en winst te garanderen Sommige landbouwers bouwen zelfs sproeiers in de oogstmachines in voor een optimale bescherming De vochtbehoeften van opgeslagen producten of goederen zijn verschillend, en dit is nu juist het voordeel van het installeren van een hogedrukspuit in de koelruimte Het ontwasemingsapparaat in de koelcel kan de mistgrootte en de sproeitijd aanpassen, zodat de relatieve vochtigheid van de lucht naar behoefte kan worden geregeld en aangepast.

Vochtigheidscontrole door een fogger

 Gestion de l'épreuve par un brumiventilateur

 

Weken of beslaan is een effectieve oplossing om vocht te beheersen. Dit type vochtbeheer kan het vochtgehalte van de positieve of koude ruimte verhogen. Deze kamers worden vaak tussen 4 muren geplaatst met isolatiepanelen ter bescherming. Ze hebben ook een thermische motor. Dit optimaliseert de conservering of opslag van voedsel: Fruit, groenten en vlees in de zomer of winter. Dit apparaat is ontworpen om voedsel onder goede omstandigheden te bewaren. De relatieve vochtigheid voorkomt echter het natuurlijke proces van degradatie, wat resulteert in minder gewicht en versheid.Om het werkingsprincipe van de veldspuit samen te vatten: Het is raadzaam een professionele pomp te gebruiken om het kraanwater onder druk te zetten tot 70 bar.

Het water dat door de sproeikop wordt gespoten verandert in druppels, waardoor een fijne nevel ontstaat die zich over het gehele oppervlak van de koelkast verspreidt zonder het product te bevochtigen. Om de vochtigheid aan te passen, wordt het systeem geregeld door een timer en een vochteenheid. De optimale relatieve vochtigheid voor de meeste soorten fruit, groenten en vlees in de zomer of winter is 85 tot 95%, wat de kwaliteit ervan garandeert.

Onder dit vochtniveau verliezen ze gewicht en worden ze nat. Daarom moeten ze regelmatig worden geatomiseerd op planken en in de koelkast om verliezen te voorkomen en winst te garanderen. Sommige boeren integreren zelfs vernevelaars in landbouwmachines die zijn gewijd aan het oogsten om de bescherming te optimaliseren. De vochtvereisten van de opgeslagen producten of goederen zijn verschillend, wat precies het voordeel is van het installeren van een hogedrukspuit in de koelruimte. De koudkamerontwasemingsinrichting kan de grootte van de mist en de vernevelingstijd aanpassen, zodat de relatieve vochtigheid van de lucht naar behoefte kan worden geregeld en aangepast.

Vochtigheidscontrole door een nevelblazer

Gestion de l’humidité par un brumiventilateur

Hoe de vochtigheid beheren met de nevelblazer? Er zijn veel redenen om een sproeiventilator te kopen, maar de belangrijkste zijn: de plaats van de sproeiventilator en voorkeuren om het model te bepalen dat aan de verwachtingen van de consument voldoet. Dit is een van de oplossingen voor vochtbeheersing. Het vermogen van deze industriële installaties is gewoonlijk hoog, ongeacht het model dat wordt gekozen. De grootte van de koelruimte kan tussen 14 en 75 vierkante meter liggen. Er moeten opties worden geboden voor een betere gebruikerservaring. De meeste vernevelaars hebben vele opties om het comfort van de gebruiker te verbeteren: hoge druk en/of lage druk verstuivers verlagen de temperatuur tot 12°C. Als de warmte zich goed houdt, verplaatst de ventilator de lucht om te profiteren van het briesje. In dit geval volstaat het de wateraansluiting los te koppelen en de ventilatorfunctie met een groter oscillatiebereik te activeren. Bevochtiging kan de versheid verhogen en tegelijk een stabiele vochtigheid in de te vernevelen ruimte handhaven. Bovendien kan de afstandsbediening of het bedieningspaneel comfortabel in het water worden gebruikt en de ventilatie- en verwarmingsfunctie activeren. Ventilatie en verwarming zijn systemen die het water uit de koelcel laten stromen. Terwijl de warmte uit de positieve koelcel moet worden verwijderd om goed koude te kunnen produceren. Dus er is een warmte-uitwisseling. Om te weten hoeveel warmte moet worden onttrokken, moet een koelbalans worden opgemaakt. Ontdooien is een onvermijdelijke stap bij het handhaven van een positieve of negatieve koelcel. Er zijn verschillende tips voor dit hulpmiddel, maar de belangrijkste punten om te weten worden hier genoemd.

Effectieve manieren om vocht in een koude ruimte te verwijderen

Ontvochtigers zijn ontworpen om de relatieve vochtigheid in het koelkastcompartiment te verminderen en bevriezing en ijsvorming te voorkomen. Het werkingsprincipe is als volgt: de luchtontvochtiger is uitgerust met een droogmiddelwiel om vochtige lucht (te behandelen lucht) op te vangen. Terwijl de wielen over de lucht gaan, wordt de vochtige lucht omgezet in droge lucht. De regeneratielucht en de luchtstroom van dit type vochtbeheersingsinstrument worden gebruikt om de wielen te drogen: de lucht passeert de wielen in de tegenovergestelde richting van de te behandelen lucht en verlaat de wielen als vochtige lucht. Het doel van de luchtontvochtiger is het drogen van de lucht wanneer deze het koelkastcompartiment binnenkomt. Door het injecteren van droge lucht kan de condensatie aanzienlijk worden verminderd, waardoor bevriezing in koude ruimten en industriële installaties kan worden voorkomen. De voordelen van ontvochtigingsoplossingen voor koelruimten zijn: veilige toegang tot de binnenkant van de koelruimte: geen uitglijden op de vloer, beter zicht en werkcomfort. Zij maken het mogelijk de energie-efficiëntie te optimaliseren, d.w.z. de ontdooifrequentie van de verdamper te verlagen. Zij leiden ook tot de duurzaamheid van de installatie en tot de optimalisering van de kwaliteit van de bewaarprodukten of levensmiddelen : handhaving van de bewaartemperatuur (condensor en verdamper) ongeacht het type van de ruimte. Verliezen en onderhoudskosten moeten worden beperkt (de meest voorkomende reparaties aan toegangsdeuren van koelruimten). De temperatuur (condensor en verdamper) moet lager zijn dan 0°C voor een goede bewaring en een betere opslag van levensmiddelen (fruit, groenten en vlees) in de zomer of de winter. Schimmel kan zich verspreiden naar gebieden rond de koelruimte zoals muren, plafonds, vloeren, isolatieplaten. Dit kan echter gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die er vaak komen. Schimmel is de eerste vijand van de koelruimte, waardoor deze slecht gaat functioneren. Voor de balans van de positieve koelcel zijn specifieke berekeningen en materialen nodig. De koelcapaciteit hangt af van het onderhoud van de laatste. De temperatuur van de ruimte (condensor of verdamper) moet goed worden gehandhaafd, het gaat om een warmtebalans.

Tips om vochtigheid in het algemeen te vermijden

Als de luchtvochtigheid thuis te hoog is, kunnen de duurzaamheid van het huis en de gezondheid in gevaar komen. Als het behang afbladdert, zijn er sporen van schimmel op de muren, isolatiepanelen, vloer en voegen, en zelfs condensatie aan de binnenkant van de ramen. Dit is zeer slecht voor de gezondheid van de gebruikers van de ruimte. Bij een temperatuur van 20°C is de ideale vochtigheidsgraad 50%. Wanneer deze schommelt tussen 45 en 65 °C, wordt dit als normaal beschouwd. Er zijn echter echte vochtproblemen. Enerzijds kan het ventilatiesysteem ontoereikend zijn, anderzijds is ook verwarming nodig. Daarom is het belangrijk te denken aan het schoonmaken van de luchtroosters en elke kamer ten minste 10 minuten per dag te ventileren. Waterindringing, lekken of waterschade kunnen ook vocht in huis veroorzaken. Tenslotte is ook opstijgend water ten gevolge van capillaire werking, d.w.z. het opstijgen van water in de bodem in de wand, een probleem. Het is bewezen dat houtskool en grof zout, die natuurlijke producten zijn, op doeltreffende wijze vocht uit de kamer kunnen verwijderen. Sommige kamerplanten ontvochtigen ook de lucht. Naast vervuiling nemen deze groene planten ook water uit de lucht op als voedsel. Het is raadzaam zo vaak mogelijk een controle van de koelruimte uit te voeren. De kosten voor de installatie van een koelruimte kunnen zeer hoog oplopen. Daarnaast zijn er de kosten van elektriciteit, het onderhoud van de koelcel en de kosten van andere materialen die nodig zijn om de kamer goed te laten werken. De doeltreffendheid van koelsystemen wordt in de eerste plaats verzekerd door de onttrekking van vocht. De warmtebalans wordt gebruikt om de motor te regelen en te isoleren van de warmte van de koelcel. De capaciteit van een koelruimte kan worden beoordeeld terwijl deze in bedrijf is. Als het niet goed werkt, heeft dat een negatieve invloed op de voedselkwaliteit. De koelruimte moet inderdaad vaak ontdooid worden. Deze tips moeten dan ook in aanmerking worden genomen voor een betere vochthuishouding in koelruimten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *