Recept: Rundstoofpotje met groenten

ragout-de-boeuf-plat

Om van goede groenten te genieten en een gestoofde maaltijd aan te bieden, hoeft u uw leven niet te compliceren. Om het meeste uit groenten te halen, is er meer in het leven dan alleen maar soep. Inderdaad, er zijn tientallen recepten die u toelaten om het beste te halen uit alle smaken van onze producten en voor de bereiding van een uitzonderlijk aards gerecht, uit uw eigen keuken. Het recept dat we in dit artikel zullen uitwerken is niets anders dan de beroemde runderstoofpot met groenten. Het is zeker een van de bekendste recepten, maar ook een van de meest effectieve om vlees in stukken te combineren met groenten. Om dit gerecht te maken, heeft u slechts eenvoudige ingrediënten nodig en een beetje tijd, want het bereiden van een runderstoofpotje duurt niet slechts een paar minuten. Of u nu een slow cooker gebruikt of niet, uw stoofpot zal een tijdje moeten sudderen omdat het lang duurt om te koken. Maar het is precies deze keer dat je het beste uit je rundvlees kunt halen. In dit recept zien we een variatie waarbij ik gebruik maak van verse en gedroogde kruiden zoals tijm of peterselie, om een unieke smaak aan uw stoofpot te geven. Zoals bij alle stoofschotels is het de volgende dag nog beter!

Welke groenten moet ik gebruiken om een stoofpotje van rundvlees te maken?

De lijst met ingrediënten voor groenten en kruiden is vrij lang, maar de meeste zijn heel gewoon en vaak in de winkel verkrijgbaar. Als groenten voor uw runderstoofpot heeft u tomaten, groene paprika’s, gele of groene courgette en een ui nodig. Natuurlijk kunt u altijd uw eigen producten toevoegen en uw gerecht variëren met uw eigen ideeënragout-de-boeuf

Ingrediënten voor een runderstoofpotje met groenten (voor 4 personen)

 • 800 g magere biefstuk
 • 3 tomaten
 • 1 biologische citroen
 • 600 g verse aardappelen
 • 2 groene paprika’s
 • 1 grote ui
 • 5 tenen knoflook
 • 5cl olijfolie
 • 1 theelepel olijfolie
 • 40cl ontvette vleesbouillon (1 blokje opgelost in 40cl warm water)
 • 1,5 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel komijn
 • 1 bosje koriander
 • Een halve bos peterselie
 • 8 verse muntblaadjes
 • Zout en peper

Voorbereiding

Omdat het een stoofpot is, betekent dit dat het koken tijd kost omdat het vlees moet sudderen. Natuurlijk, aangezien de voorbereiding vrij kort is, kunt u ontspannen terwijl de stoofpot van rundvlees suddert. In feite duurt het 20 minuten om dit recept te bereiden. Neem daarom de tijd om uw producten te bereiden en zorg ervoor dat het koken goed verloopt. ragout-de-boeuf-et-legumes Verhit eerst 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en de ui. Het is belangrijk dat de uien altijd goed gehakt zijn, hetzelfde geldt voor de knoflook. Snijd het rundvlees in kleine stukjes en voeg het uitgesneden vlees toe aan de pan. Ga door met koken totdat de stukken rundvlees aan alle kanten goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Snij ondertussen de citroen in vieren. Wanneer uw runderbouillon op de juiste temperatuur is, giet u de bouillon in stukken in het vlees. Breng het op smaak met paprika en komijn. Niet meer dan een lepel. Voeg de citroenstukjes toe en laat ze 90 minuten sudderen. Wees voorzichtig dat, afhankelijk van de dikte van uw vlees, de kooktijd enkele minuten meer of minder kan zijn. Bereid tegelijkertijd de olie met de kruiden voor om de saus te maken. Hak de koriander, peterselie en munt fijn en voeg de olijfolie toe aan uw mengsel. Zet het op een koele plaats voor een paar minuten. De tomaat moet worden gesneden. Vergeet niet de witte peperzaadjes te verwijderen, die je in dunne plakjes moet snijden. Snijd de ongepelde courgette in gelijke stukken, als blokjes. Schil dan de verse aardappelen na het schoonmaken. Voeg de stukken paprika, de stukken tomaat, de gesneden aardappelen en de stukken courgette toe aan de stoofpot. Laat nog ongeveer 30 minuten sudderen met het in stukjes gesneden rundvlees. Om een kleine saus te creëren, giet u een beetje kruidenolie in de stoofpot vlak voor het serveren van uw maaltijd. Zoals je hebt gezien, is het maken van een groentegerecht niet ingewikkeld! Een paar producten, een beetje geduld, en je hebt een maaltijd bereid die al je gasten zal bevallen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *