Recept: Lasagne met veel groenten

lasagne-met-veel-groente

Er zijn honderden even originele lasagne recepten. Inderdaad, lasagne is misschien wel een van de beroemdste gebakken gerechten en een van de vlaggenschipgerechten van de Italiaanse keuken. Samengesteld met een basis van pasta, gemalen rundvlees, Bolognese en tomatensaus, wortelen, kaas en bechamel, heeft de lasagne vele variaties en wordt vaak herbekeken in de recepten. En heel vaak is het door het variëren van de ingrediënten, en vooral de groenten, dat we een heerlijke, gezonde en originele lasagne kunnen krijgen. Naast tomaten, wortelen, kunnen we onze lasagne ook bereiden met aubergines, champignons, paprika’s of prei.

Lazarus van lasagne en groenten? Ontdek dit heerlijke lasagne recept!

Omdat ik niet wist wat ik op een dag kon koken, was ik op zoek naar iets origineels om te maken toen ik naar de winkel ging. Tijdens het lopen door de versafdeling zag ik een zakje gebakken en fijngesneden groenten. Deze groenten waren onder andere wortelen, sperziebonen, broccoli, rode uien en rode pepers. Ik had meteen een idee voor een recept om lasagne te maken met al deze groentenlasagne-met-groenten Ik verberg niet dat het resultaat er was, de lasagne was sappig! Daarom heb ik besloten om dit recept met u te delen. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om uw groenten zelf te bereiden als u dat wilt. Dit recept bevat runderhasj, maar als u vegetarische lasagne wilt maken, vervang dan het gehakt door fijngehakte kastanjechampignons. De gebruikte keukenschaal is een ovenschaal van 23x16x5 cm.

Ingrediënten voor een lasagne met veel groenten (4 personen)

Voor het gehakt en het groentemengsel

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g fijne Italiaanse roerbakgroenten of, naar keuze, 100 g wortel, 100 g sperziebonen, 70 g rode paprika’s, 70 g rode uien en 70 g broccoli
  • 250g kastanjechampignons
  • 300 g gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en versgemalen peper

Voor de béchamel

  • 25g boter
  • 30g meel
  • 300 ml melk
  • Vers gemalen nootmuskaat
  • Vers gemalen zout en peper

Pasta

  • 8 vellen lasagne
  • Geraspte kaas of parmezaan

Bereiding en recept

[bijschrift id=”attachment_15″ align=”aligncenter” breedte=”750″]lasagne-met-groente Geniet van uw heerlijke groentelasagne. [/caption]

Bereiding van het gehakt + groentemengsel

Hak op een plank de uien en knoflookteentjes fijn. Verhit vervolgens een druppeltje olijfolie in een grote koekenpan of wok voordat u de ui met de knoflook 2 minuten op een laag pitje stookt. Spoel de champignons af en snijd ze in kleine stukjes. Voeg vervolgens de champignons toe aan de pan met de gebakken groenten. Verhoog de kooktijd iets en bak 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het, al roerend, tot het gaar is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het geheel 1 minuut koken. Voeg de gepelde tomaten toe en breek ze met een pollepel. Breng op smaak met een eetlepel Italiaanse kruiden, een beetje zout en een snufje peper. Laat de saus 10 minuten sudderen, zodat hij licht kan verdikken.

Bereiding van de bechamelsaus

Terwijl uw saus kookt, bereidt u uw bechamelsaus. Smelt de boter in een pan op laag vuur en voeg de bloem toe. Mengen. Laat het meel 1 minuut koken, het moet kruimeliger worden. Voeg dan de helft van de melk toe terwijl je roert. Voeg de andere helft van de melk toe en roer tot je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met versgemalen nootmuskaat, zout en peper en laat de bechamelsaus op laag vuur indikken. Het moet ongeveer de dikte van een yoghurt zijn.

Bereiding van de plantaardige lasagne

Leg een laagje van uw gemalen vlees/groentenmengsel in de schotel en leg er twee vellen lasagne op. Herhaal dit 4 keer alvorens af te sluiten met een laatste laag saus die goed is uitgespreid. Schenk vervolgens de bechamelsaus in en bestrooi deze met geraspte kaas of Parmezaanse kaas. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat hem 60 tot 60 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de lasagne gedurende 25 minuten, nog steeds met de folie erop. Verwijder vervolgens de folie en ga verder met bakken gedurende 20 minuten. Neem de lasagne uit de oven en laat deze 10 minuten rusten. Voeg indien nodig gehakte peterselie of Parmezaanse kaas toe. Daar ga je dan, het enige wat je hoeft te doen is proeven en genieten van deze heerlijke lasagne met veel groenten! Genoeg om degenen die geen groenten in hun hart dragen te verzoenen! Bon appétit!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *