Planningstips voor een koelcel

Conseils d’aménagement d’une chambre froide

De koel- of vriesruimte is essentieel voor de opslag van bepaalde levensmiddelen en apparatuur. Het is dan ook onmisbaar in vele professionele instellingen. De door de ruimte geboden koude maakt het mogelijk levensmiddelen koel te houden en bepaalde ontvlambare producten veilig op te slaan. Hoe richt je een koelruimte in? Gewoonlijk kunnen mensen die voor een geprefabriceerde koelruimte kiezen, vooraf hun interne indeling kiezen. Hoewel dit voordelig kan zijn, is het misschien niet geschikt voor elke keukenruimte. De opslagruimte zal immers standaard zijn, en de gebruiker zal niet noodzakelijk over de vereiste configuratie of soliditeit beschikken. Voor KMO’s die geen grote opslagruimte nodig hebben, is deze koelruimte dan ook het meest aan te bevelen.

Stappen voor het opzetten van een ecologische of natuurlijke koelruimte

De bouw van de wanden van de koelruimte in de kelder van een kamer is zeer belangrijk. Het doel van het bouwen van een koelcel is het produceren van een positieve of negatieve temperatuur om groenten, fruit en vlees te bewaren in de herfst, winter en lente. De temperatuur in de koelruimte of het huis moet schommelen tussen 4°C en 10°C. Alvorens met de werkzaamheden te beginnen, is het van essentieel belang de werkmaterialen te controleren. Het is aan te bevelen een koel- of vrieskamer in een hoek van de kelder te bouwen om bepaalde risico’s na de werkzaamheden te vermijden. Dit maakt het ook mogelijk om de twee betonnen muren van de fundering van het huis of de kamer te gebruiken om de koude te maximaliseren. Daarom is het voor bouwwerkzaamheden noodzakelijk 2 muren te bouwen om een kamer te vormen. De muren van de kamer of het huis moeten worden bekleed met isolatieplaten van 4 cm dik, vochtbarrières en gipsplaatpanelen. De afmetingen van de koelruimte zijn 1,8 m x 3 m. Bij de planning van de structuur van de koel- of vriesruimte moet rekening worden gehouden met de indeling of het ontwerp van de ruimte en moet de opslagcapaciteit ervan worden gemaximaliseerd. De vervaardiging van mobiele rekken of stellingen biedt meer flexibiliteit in de opslagmogelijkheden. Een vaste plank of legplank van uit elkaar geplaatste houten planken wordt op de structuur gespijkerd met pneumatische afwerkspijkers. Door twee factoren kan de aangepaste koelruimte een aangepaste installatie aanvaarden. Indien nodig kan de gebruiker een ander rek of plank kiezen dan het rek of de plank die door de fabrikant wordt voorgesteld, afhankelijk van zijn behoeften. Hij kan echter ook samenwerken met het bedrijf dat de koelruimte installeert om inzicht te krijgen in de keuze van de inrichting die het bedrijf kan bieden naar gelang van zijn behoeften. Uiteraard zal elke optie onvermijdelijk de prijs, d.w.z. het bedrag van de raming van de werkzaamheden, verhogen. Zij kan er wel voor zorgen dat zij een nauwkeurige weergave kan krijgen Construire une chambre frigorifique

Stappen voor de inrichting van de uitrusting en toebehoren van een koelruimte

De installatie van een koelsysteem op basis van zwaartekracht is zeer belangrijk voor de koelruimte of de ecologische koelruimte. Er zijn tips en adviezen over de installatiewerkzaamheden geschreven door de professionals van een dergelijk project. Om het risico van voedselverwerking en voedselveiligheid na het werk te vermijden, bestaat het koelsysteem uit vijf basiscomponenten: condensor, dehydrator, verdamper, expansieklep en compressor. Deze elementen spelen een unieke rol bij de verdeling van koude lucht (of negatieve warmte) in de koelcel. Het koelmiddel stroomt door deze respectieve componenten. Naast de ventilatie kan een automatische lamp worden geïnstalleerd bij de opening van de deur van de koelruimte om voor verlichting in de ruimte te zorgen. Er kan ook een deurschakelaar worden geïnstalleerd. Na het openen van de deur wordt de verlichting van het koelkastcompartiment automatisch ingeschakeld. Het is niet van belang om een geavanceerd verlichtingssysteem te gebruiken in de positieve/negatieve koelruimte of het vrieshuis. De inrichting van de negatieve koelruimte of kamer heeft dezelfde functie als de positieve koelruimte. Vooral in slagerijen en vleeswinkels zijn er echter meestal verschillende ruimten voor het scheiden van de produkten. Ook moet in de negatieve koelruimte een gesloten box worden gecreëerd zodat elk product niet in contact komt met andere producten. In dit geval zal de prijs in de projectraming aanzienlijk stijgen, maar deze installatie moet worden uitgevoerd om de produkten te isoleren en te voorkomen dat zij met elkaar in contact komen. Daarom is het van essentieel belang om over een gecompartimenteerde koelruimte te beschikken. Construire des chambres froides

Bouwen van koelcellen buiten de voedingsindustrie

Voor de voedingsindustrie is het belangrijk om het gegalvaniseerde rooster in de tegel te kiezen. Hoe dichter de punten bij elkaar liggen, hoe sterker de plantaardige steun zal zijn. De aankoopprijs zal echter duurder zijn. Het is niet aan te bevelen honingraat kippenschermen te kopen die te flexibel zijn. Veiligheid moet voorop staan bij de installatie of inrichting. Voor de veiligheid van de gebruikers is het noodzakelijk handschoenen te dragen bij het knippen van het metaalgaas. Bij het inrichten van een slaapkamer of een koelcel moet rekening worden gehouden met de temperatuur. Koelkamers worden immers op vele gebieden gebruikt, waarbij elk gebied specifieke behoeften heeft. Als een vakman een ruimte of koelruimte zoekt voor een houtverwerkingsbedrijf, heeft hij niet dezelfde behoeften op het gebied van ruimteplanning als een cosmeticabedrijf. Zelfs binnen een voedselverwerkende eenheid kunt u twee koelruimten met verschillende temperaturen hebben. De bewaartemperatuur van kaas is namelijk niet dezelfde als die van vis of groenten.

Een beroep doen op een vakman om een koelruimte in te richten

Het inrichten van de koelruimte maakt het mogelijk voedsel te bewaren voor later gebruik. Het werk lijkt soms triviaal, maar om een beter resultaat te garanderen en de veiligheid te waarborgen, moet een beroep worden gedaan op een vakman uit de sector. Daarom verdient het de voorkeur contact op te nemen met een deskundige voor advies en tips over het installeren van een koelruimte. Het doel is na te gaan welk model het best geschikt is voor de vereisten inzake omvang en indeling. Het is raadzaam altijd professioneel advies in te winnen om er zeker van te zijn dat de analyse correct is. Als een vakman zijn eigen koel- of vrieskamers wil inrichten, zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van zijn activiteiten en behoeften.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *