De normen die moeten worden gerespecteerd voor een koelcel

chambre-froide

De koelruimte blijkt nuttig, zelfs onmisbaar te zijn voor de cateringprofessional. Het is een plaats die dient als opslagplaats voor levensmiddelen. Om een conservering volgens de normen aan uw producten aan te bieden. Ideaal zou een koelcel zijn met 2 compartimenten: een positieve kamer en een negatieve kamer. Wat betreft het type apparaat dat geschikt is, moet u de normen kennen waaraan een koelruimte moet voldoen.

De installatie van de koelruimte

classification des produits alimentaires Het opzetten van dit type installatie begint met de keuze van de ruimte die moet worden omgevormd. Voor kleine ruimtes kunt u isolatiepanelen gebruiken in plaats van muren. Deze moeten voldoen aan de norm NF P75-401-DTU 45.1 met betrekking tot bouwcontracten voor de thermische isolatie van koelruimten en ruimten met een gereguleerde atmosfeer. De positieve koelruimte moet een temperatuur van meer dan 0°C hebben, terwijl de negatieve ruimte een temperatuur van minder dan 0°C moet hebben De installatie van een beroepsgroep is vereist op hetzelfde moment als de installatie van het koelsysteem. Om het rendement en de rentabiliteit van het koelsysteem te optimaliseren, moeten de deuren waterdicht zijn. Een systeem voor de weergave van de binnentemperaturen op de deuren of buitenmuren wordt aanbevolen, zodat de vereiste koeltemperatuur kan worden gecontroleerd en aangepast. Alle benodigdheden voor de conservering en ordening van de te conserveren en te bewaren producten moeten aanwezig zijn: rekken, schappen, enz. zodat de koeling van de levensmiddelen aan de hygiënenormen kan voldoen. Kies voor waterbestendige materialen om roest te vermijden dat het voedsel zou kunnen besmetten. Alvorens het toestel op te bergen, dient u zich ervan te vergewissen dat de vereiste temperaturen zijn bereikt en dat het toestel volledig functioneert. De lokalen moeten schoon worden gehouden om de levensmiddelen te beschermen tegen het risico van verspreiding van bacteriën.

De kamer voor welk soort voedsel

Zodat uw producten kunnen worden opgeslagen volgens de opgelegde hygiënische normen. Ze moeten op de juiste plaats gezet worden. Sommige voedingsmiddelen zijn zeer gevoelig en daarom delicaat om te bewaren. Aan elk type product wordt een geschikte temperatuur voor gekoelde opslag toegewezen

In een positieve kamer

In een koelruimte kunnen levensmiddelen, geneesmiddelen of andere voorwerpen die een lage temperatuur vereisen, worden bewaard. Producten zoals groenten, fruit en gekookte voedingsmiddelen die moeten worden bewaard, kunnen worden opgeslagen in positieve koelruimten. Een positieve koelcel heeft de capaciteit om een temperatuur boven 0°C te leveren. Dit is een temperatuur die de nodige koude levert om de goede toestand van het product te handhaven. In deze ruimte kunt u uw producten in de rekken indelen volgens hun koelbehoeften

In negatieve kamer

De negatieve kamer heeft een grotere koelcapaciteit. Het koelsysteem is efficiënter. Om dit te kunnen doen, moet het toestel dat het aandrijft efficiënt genoeg zijn, en dus professioneel. Met een temperatuur die varieert van 0 °C tot -18 °C is een stabiele vriestemperatuur mogelijk. Zo kan de ruimte worden gebruikt voor de opslag van de meest kwetsbare levensmiddelen, zoals vlees of ijs, die een zeer lage temperatuur nodig hebben om de kwaliteit en de hygiëne van het voedsel te behouden

De indeling van levensmiddelen

classification des produits alimentaires Het doel van een koelcel is de producten in de best mogelijke conditie te houden. Dit type apparaat wordt gebruikt voor de opslag van bederfelijke producten, zoals levensmiddelen. De temperatuur in de koelruimte is ontworpen voor een efficiënte conservering In een koelruimte moet elk product op een specifieke plaats worden neergezet omdat de temperatuur niet op alle niveaus dezelfde is en de oriëntatie van de rekken of andere opslageenheden in de ruimte niet dezelfde is. Voedingsmiddelen die meer kou nodig hebben, moeten bovenaan in de rekken worden geplaatst, zij staan dan dichter bij de kou. Producten in het midden zijn die welke een gemiddelde koude nodig hebben. De minder breekbare kunnen lager worden geplaatst. Het is echter ten strengste verboden producten op de vloer van de lokalen te plaatsen. Of het nu dozen of kratten zijn Levensmiddelen moeten worden ingedeeld volgens hun houdbaarheidsdatum, zet producten altijd op de oude datum om het risico van bederf te vermijden. Voor een goede bewaring, doe het voedsel in roestvrij stalen bakken. Geopende levensmiddelen kunnen het best in luchtdichte dozen worden gedaan om ze tegen bacteriën te beschermen. Er moet regelmatig een controle worden uitgevoerd om producten die niet meer aan de hygiënenormen voldoen, op te ruimen

Onderhoud van koelruimten

Netheid in dit soort conservering is van het grootste belang. Het is bovendien vereist door de hygiënische diensten. Controleer daarom dagelijks de toestand van de cel. Was met afwasmiddel en spoel uw planken af met water Trek beschermende kleding aan tijdens het schoonmaken Eenmaal per jaar is desinfectie verplicht Om het koelsysteem in de gaten te houden, neem de kamertemperatuur op in een stop. Deze gegevens moeten worden bewaard en bij de controles worden overgelegd

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *