5 recepten voor wintergroentesoep


5 recepten voor wintergroentesoep

Er is niets wat we kunnen doen, er zijn dingen die nooit zullen veranderen op ons bord. Soep is een traditie van generatie op generatie en is zeker een van de meest populaire gerechten. Eenvoudig, consistent, lekker en met alleen maar goedkope producten. De winter is zeker het seizoen voor groentesoep. Er is niets beter om op te warmen dan een eenvoudig en heerlijk recept te bereiden voor soep, bouillon of velouté met goede wintergroenten. Of het nu voor het weekmenu is of voor Kerstmis, er zijn veel originele soeprecepten beschikbaar. Fluweelachtig of soep, vind een recept met eenvoudige kookkunst om een heerlijke wintergroentesoep te maken.

5 ideeën om uw wintergroentesoep te bereiden

Heb je geen inspiratie meer in je keuken? Wij stellen u 5 recepten van wintergroentesoep voor, zodat u een eenvoudig en smakelijk gerecht kunt maken.

Pompoensoep, pompoen met spek en een wolkje room

Deze soep zal iedereen bevallen. Romig met de room, heerlijk met het spek en gevitamineerd met de wintergroenten.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 kg pompoen
  • 1 pompoen
  • 2 bouillonblokjes
  • ¼ van de witte kool
  • 75 g spek
  • 1 aardappel
  • ½ rode ui
  • 2 takjes platte peterselie
  • 500 ml UHT volle melk
  • 100 ml verse room 30% vetgehalte
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding

Schil alle groenten en snijd de pompoen en de pompoen in stukken. Hak de rode ui fijn. Bewaar 4 platte peterseliebladeren en hak de andere. Snijd de witte kool in plakjes en snijd de aardappel in blokjes. Bak het spek in een braadpan en zet het opzij. Kook de aardappelstukjes in gezouten water gedurende 7 minuten. Giet de gehakte kool af en kook hem 8 minuten in hetzelfde kookwater. Aftappen en opzij zetten. Neem de braadpan en voeg de pompoen, de pompoen, de ui, het knoflookteentje, de melk en 1 bouillonblokje toe. Laat 25 minuten op laag vuur staan. Meng dan alles door elkaar. Verhit de aardappelen, kool en spek in de magnetron gedurende 2 minuten. Voeg het laatste bouillonblokje toe aan de room en gehakte peterselie. Voeg de room van groenten toe aan elk bord, de room van peterselie en bestrooi met spek, aardappelblokjes en gehakte kool. Schik er een plat blad peterselie opsoupe-potiron

Uiensoep

Het is een gemakkelijk en handig recept voor het hele gezin. Probeer het en je zult het geweldig vinden!

Ingrediënten

  • 1 kg uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel meel

Voorbereiding

Pel en snipper de uien. Bak de uien 20 minuten op laag vuur met de olijfolie en suiker tot ze goudbruin zijn. Voeg de bloem toe en wacht 2 minuten. Voeg het water en de bouillon toe en kook 6 minuten. Meng de helft van het mengsel. Doe de gehakte peterselie erinsoupe-oignon

Wortel- en pompoenpadsoep

Er gaat niets boven een wortelsoep om warm te blijven in de winter. Je zult het geweldig vinden!

Ingrediënten

  • 700 g wortelen
  • 400 ml vloeistofvoorraad
  • 2 lepels pompoenzaden
  • 50 ml verse room

Voorbereiding

Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Giet de bouillon en de wortelen in een braadpan en kook ze 12 minuten op een zacht vuurtje. Mengen. Giet in kommen en versier met een lichte druppel room en de pompoenpittensoupe-carottes

Prei- en aardappelsoep

Een traditioneel recept bij uitstek, er gaat niets boven dit recept om uw liefde voor soep door te geven aan uw dierbaren. Aarzel niet om een persoonlijk tintje te geven.

Ingrediënten

  • 6 preien
  • 400 g aardappelen
  • 2 bouillonblokjes
  • 600 ml water

Voorbereiding

Schil de aardappelen. Snij ze in stukken en doe hetzelfde met de prei. Voeg het water en de bouillon toe en kook gedurende 30 minuten. Mengen en genieten.soupe-poireaux

Griekse groentesoep

Dit recept brengt onze favoriete wintergroenten en Griekse zonneschijn samen in uw kom.

Ingrediënten

  • 400 g gemalen tomaten
  • 200 g witte bonen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook

Voorbereiding

Snijd de prei en hak de knoflookteentjes fijn. Snij de wortelen in plakjes. Giet alles in de ovenschaal met 1 liter water. Laat het 30 minuten sudderen. Voeg de bonen toe en laat ze nog 5 minuten koken. Proef Hier, met deze 5 recepten, heeft u originele soep-ideeën voor de hele week of voor uw feesten! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *